Cyrkulator Sous Vide Anova Precision® Cooker Nano
Sous Vide to sztuka kulinarna bez wad tradycyjnego gotowania. Koniec z ryzykiem rozgotowania,
czy
wysuszenia potraw. Z produktami Anova szybko nauczysz się przygotowywać spektakularne posiłki,
które
zachwycą wszystkich!
Zapoznaj się z niezwykłą techniką gotowania
Sous Vide (wymawiane jako "sue-veed") to specjalna technika kulinarna, opierająca się na
cyrkulacji
podgrzanej wody w pojemniku. Jest to metoda przygotowywania jedzenia o wieloletniej tradycji,
która
w niezwykły sposób wykorzystuje prawa termodynamiki. Posiłek umieszczany jest w specjalnym worku
próżniowym, a następnie precyzyjnie podgrzewany w znacznie niższych temperaturach, niż w
przypadku
tradycyjnego gotowania. Pełna kontrola nad przebiegiem całego procesu umożliwia osiągniecie
mistrzostwa w obróbce i smaku. Różnica między stekiem rare a medium-rare wynosi zaledwie 3
stopnie,
więc precyzja oznacza doskonałość.
Bez zbędnego sprzętu
Stosując zacisk, możesz przypiąć cyrkulator Anova Precision® Cooker do pojemnika z wodą o każdej
pojemności. Jesteś w stanie wykorzystać swoje naczynia, w zależności od potrzeby. Wystarczy
tylko
zanurzyć w nim szczelnie zamknięty worek i przymocować go do jego boku.
Dokładna kontrola
To od Ciebie zależy w jaki sposób będziesz sterował urządzeniem. Możesz posłużyć się ręcznym
panelem
sterowania, ale również ustawić parametry przy pomocy aplikacji Anova App. Nie ograniczaj się
tylko
do kuchni! W przypadku mięsa polecamy finisz na żeliwnej patelni, na której opieczesz skórkę do
perfekcyjnego poziomu chrupkości.
Kosmiczna precyzja do 0,1°
Tylko i aż 0,1° dokładności dzieli Cię od fenomenalnego stanu przygotowania potraw o soczystym
smaku,
z którym nie miałeś do czynienia nigdy wcześniej. Tak nieosiągalna przy innych technikach
gotowania
skala obróbki termicznej rzeczywiście robi różnicę. Imponująca precyzja to po prostu znak
rozpoznawczy produktów Anova.
To się opłaca
Nano to mały rozmiar, ale również świetny stosunek ceny do jakości potraw jakie możesz uzyskać.
Ten
kompaktowy cyrkulator powstał po to aby nie obciążyć domowego budżetu, przy jednoczesnym
otworzeniu
drzwi do wyższego poziomu kulinarnego.
Sous chef nowej generacji
Do zarządzania gotowaniem użyj telefonu z Bluetooth i śledź cały proces spoza kuchni. Poszukaj
inspiracji i poszerzaj wiedzę pobierając aplikację Anova Culinary App. To tysiące przepisów na
wyciągniecie ręki! Społeczność #anovafoodnerd czeka też na Twoje pomysły, które możesz
publikować na
platformie.
Nano oznacza więcej miejsca
Każde nowe urządzenie w kuchni zawsze oznacza problem z organizacją miejsca. Jednak nie w tym
przypadku. Nowoczesna technologia, to również miniaturowy rozmiar, a w przypadku przekątnej 32
centymetrów Anova Precision® Cooker Nano zmieści się w dowolnej szufladzie kuchennej. Dzięki
temu
będzie zawsze pod ręką.