kup kuchnię wolnostojącą o szerokości 60cm, zarejestruj produkt w ciągu 14 dni od daty zakupu na www.gorenjepromocje.pl i odbierz Termo Sondę WMT85B. Promocja trwa od 04.11 - 24.12.2019 lub do wyczerpania puli nagród.
Czas na pyszności w Twojej kuchni
sprawdź propozycje przepisów na dole strony


Przygotuj swoje ulubione potrawy jak w tradycyjnym, opalanym drewnem piecu lub zaskocz swoją rodzinę, zabierając ich na kulinarną przygodę. W naszych urzadzeniach wykorzystujemy pomysłowe i intuicyjne rozwiązania. Możesz im zaufać i skupić się na serwowaniu dań.
Kuchnie wolnostojące


Kształt HomeMade
Wszystkie zalety pieczenia w piecach opalanych węglem
Charakterystyczny zaokrąglony kształt to jeden z atutów kuchni Gorenje. Inspiracją były tu piece opalane drewnem i chęć zapewnienia swobodnego przepływu gorącego powietrza. Równomierne podgrzanie jedzenia z każdej strony sprawia, że jest ono zawsze perfekcyjnie przyrządzone – kruche na zewnątrz i soczyste w środku.


AquaClean
Łatwe czyszczenie AquaClean
Ze względu na zastosowanie zupełnie nowej emalii we wszystkich liniach nowych kuchenek Gorenje, funkcja AquaClean została ulepszona. AquaClean oferuje znaczne ułatwienie w czyszczeniu wnętrza piekarnika. Wystarczy wlać pół litra wody na blachę i włączyć program AquaClean po każdym pieczeniu. W zaledwie 30 minut, wyniki są widoczne na całej powierzchni wnętrza piekarnika i na blachach. Zabrudzenia i tłuszcz są zmiękczone i można je łatwiej usunąć, a piekarnik pozostaje bez skazy.


BigSurface
Dużo miejsca na każdą patelnię lub garnek
Powiększona powierzchnia gotowania i dłuższe odległości między palnikami oferują dużo miejsca na wszystkie rozmiary patelni i garnków. Elegancka i płaska konstrukcja umożliwia łatwe przesuwanie i używanie bardzo dużych garnków bez problemów, zapewniając doskonałą stabilność podczas Twoich wszystkich kulinarnych przygód.



MultiLevel
Wiele dań w jednym ruchu
Połączenie technologii MultiAir i kształtu HomeMade pomaga osiągnąć najtrudniejszy cel: pieczenie na czterech poziomach jednocześnie. Dobra wiadomość: smak i zapachy nie mieszają się. Inteligentna dystrybucja powietrza gwarantuje równomierne wypieki na każdym poziomie.


PerfectGrill
Chrupiące potrawy dzięki podwójnej grzałce
Najlepsze rezultaty pieczenia uzyskuje się dzięki połączeniu dwóch grzałek – większej i mniejszej – przy czym mniejsza znajduje się wewnątrz tej większej. Inteligentne rozmieszczenie grzałek umożliwia optymalny obieg gorącego powietrza i zapewnia powtarzalne, doskonałe rezultaty pieczenia – potrawy są chrupiące z wierzchu i miękkie w środku. Istnieje możliwość wyłączenia grzałki wewnętrznej lub zewnętrznej. Można także użyć obu grzałek jednocześnie.


BigSpace, duża pojemność
Więcej miejsca dla większej swobody gotowania
Nowa generacja kuchni wolnostojących Gorenje cechuje się wyjątkowym kształtem jego górnej części. Teraz zoptymalizowany kształt powoduje, że gorące powietrze krąży zupełnie swobodnie. Nowe kuchnie wolnostojące Gorenje posiadają piekarniki o pojemności do 70 -litrów pomieszczą nawet 7 kg indyka.

WYPRÓBUJ NASZE PERFEKKCYJNIE PROSTE PRZEPISY


STRUDEL WARZYWNY
Przepyszne i sycące danie, które trafi w gust każdego smakosza. Do przygotowania strudla warzywnego potrzebne będą ciasto francuskie oraz składniki na farsz. Warzywa, które idealnie będą pasować do strudla warzywnego to: ok. 400 g większych marchewek, ser żółty, ser feta, 300 g pieczarek, 1 cebula, 4 liście laurowe i ziela angielskie, łyżeczka majeranku, 2 łyżki oleju, sól i pieprz. Marchewki należy zetrzeć na tarce, pieczarki i cebulę posiekać, a następnie podsmażyć na odrobinie oleju z przyprawami do momentu zeszklenia. Tak przygotowany farsz zawijamy wraz z serem żółtym oraz fetą w ciasto francuskie. Całość należy piec ok. 20 min w temperaturze 180 st. C.


PIECZONE ZIEMNIAKI
Idealne solo, jak i w duecie. Jedyne czego potrzebujesz to: 1 kg ziemniaków, łyżeczka tymianku i kminku, czosnek, 2 łyżki oleju, szczypta soli i pieprzu. Ziemniaki należy obrać ze skórki (opcjonalnie ze skórką, wtedy bardzo dokładnie myjemy ziemniaki), następnie kroimy w łódeczki. Do tak przygotowanych ziemniaków dodajemy przyprawy, zgnieciony czosnek, całość polewamy oliwą i dokładnie mieszamy. Następnie wykładamy na szklaną tacę. Pieczemy ok. 40 min. w temperaturze 180 st. C. Po upieczeniu warto dodać świeżą natkę pietruszki.


PIECZONE OWOCE
Nie ma wspanialszej rzeczy niż zapach pieczonych jabłek z cynamonem, który unosi się w całym domu. Do przygotowania pysznych pieczonych owoców potrzebne będą: ok. 4-5 większe jabłka, 4 łyżki cynamonu, 8 łyżek miodu, 6 łyżek żurawiny i orzechów. Jabłka należy przekroić i usunąć gniazda nasienne. Następnie do wnętrza owocu dodajemy mieszankę cynamonu i miodu. Na koniec posypujemy żurawiną i orzechami. Układamy na tacy i pieczemy ok. 40 min. w temperaturze 180 st. C.