TREC NUTRITION

Odżywka białkowa TREC NUTRITION Soy Protein Isolate Czekoladowy (750 g) Bez laktozy

Taniej o
5
54,99

Cena jednostkowa:

7,33 zł/100 g

59,99
Cena bezpośrednio przed obniżką
59,99
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką

Najszybsza dostawa:

JUTRO05.11.2024

Zamów telefonicznie 22 122 33 00
Rodzaj Odżywka białkowa Smak Czekoladowy
Bez cukru Nie Wegańskie Tak
Zawartość białka w 100 g 85 g Ilość porcji w opakowaniu 25
Wielkość porcji 30 g Bez laktozy Tak

Wartość energetyczna w 100 g

366 kcal Kod produktu 538675

SOY PROTEIN ISOLATE to odżywka wysokobiałkowa zawierająca izolat protein sojowych. To cenne źródło pełnowartościowego białka, charakteryzujące się niską zawartością węglowodanów, tłuszczu i cholesterolu. Pomimo swojego roślinnego pochodzenia proteiny wyizolowane z soi posiadają właściwości bardzo zbliżone do popularniejszych białek zwierzęcych. SOY PROTEIN ISOLATE zawiera białko, które przyczynia się do utrzymania masy mięśniowej. Preparat polecany jest jako uzupełnienie białka w codziennej diecie u osób aktywnych fizycznie i sportowców.

Białko sojowe jako zdrowa i wartościowa alternatywa białkowa
Soja to roślina stanowiąca bogate źródło białka, zawierająca ponad 30 g protein w 100g. Takim zagęszczeniem białka nie mogą poszczycić się nawet popularne mięsa (filet z piersi kurczaka dostarcza około 22 g białka). Z tego względu białko sojowe stanowi chętnie wykorzystywany komponent białkowy w przemyśle spożywczym. Z substratu sojowego pozyskiwane są, podobnie jak w przypadku białek serwatkowych, koncentraty oraz izolaty białkowe. Izolat białka sojowego, będący kluczowym składnikiem SOY PROTEIN ISOLATE, to czystsza forma białka jak koncentrat, zawierająca mniej niepotrzebnych składników tj. węglowodany i tłuszcze, charakteryzująca się stężeniem białka ponad 90%. 100 g białko sojowego od Trec Nutrition zawiera aż 85 g czystych protein przy zawartości 1 g tłuszczu i 4 g węglowodanów. To są parametry naprawdę wysokiej klasy odżywki białkowej.

Wyjątkowy skład aminokwasowy białka sojowego
Soja to białko roślinne o szczególnych właściwościach. Wiele roślinnych białek wykazuje deficyty aminokwasów z grupy egzogennych, czyli grupy aminokwasów, których organizm nie potrafi samodzielnie syntetyzować. Białko sojowe, które jest podstawą produktu SOY PROTEIN ISOLATE, zawiera wszystkie 8 aminokwasów egzogennych. Deficyt któregokolwiek z tych aminokwasów powoduje, że białko nie jest w stanie przyswoić się w pełnym wymiarze. Białkowe sojowe od Trec Nutrition wyposażone jest we wszystkie kluczowe aminokwasy, dzięki czemu białko może być maksymalnie zabsorbowane.
Poza tym, że białko sojowe zawiera wszystkie aminokwasy z grupy egzogennych, charakteryzuje się także wysokim stężeniem aminowkasów rozgałęzionych (BCAA). Na tym polu w niczym nie ustępuje wręcz białkom mleka. Na tym jednak nie koniec atutów białka sojowego.

SOY PROTEIN ISOLATE charakteryzuje się wysoką zawartością argininy i glutaminy
Gdy analizowano skład aminokwasowy białka sojowego, wyszedł na jaw zadziwiający fakt. To roślinne białko wykazuje wyższą, w porównaniu z kazeiną i białkami serwatkowymi, zawartość dwóch ważnych aminokwasów: glutaminy i argininy. Mając na uwadze względy fizjologiczne, z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że są to dwa najbardziej zapracowane aminokwasy w ustroju, szczególnie w przypadku osoby aktywnej fizycznie.
Glutamina, występująca w dużym stężeniu w białku sojowym od Trec, odpowiada za dodatni bilans azotowy będący podstawą wystąpienia anabolizmu mięśniowego. Jest tak ważnym aminokwasem, że organizm w sytuacji jego braku będzie rozkładał wszystkie inne aminokwasy w celu uzyskania pożądanego poziomu glutaminy.

Arginina, w którą zasobne jest białko sojowe, jest tak istotnym aminokwasem, że w sytuacji wyłączenia go z diety dziecka, hamuje procesy wzrostowe organizmu. Arginina jest niezbędna do produkcji kreatyny, odgrywającej kluczową rolę w energetyce komórkowej, stanowi nieodzowne ogniwo cyklu mocznikowego, jest jedynym substratem do produkcji pompującej molekuły, jaką jest tlenek azotu (NO). Stosując SOY PROTEIN ISOLATE możesz być pewien, że wyposażasz swój organizm w większą dawkę tych kluczowych aminokwasów, które są tak istotne dla budowania czystej masy mięśniowej, siły i zachowania ogólnego zdrowia.

SOY PROTEIN ISOLATE dobre dla każdego, szczególnie dla wegetarian oraz osób z nietolerancją laktozy
Białko sojowe to doskonałe rozwiązanie dla osób będących na różnych odmianach diet wegetariańskich. Spośród różnych źródeł białka zalecanych w tego typu dietach, białko sojowe wypada najlepiej w rankingu PDCAAS (Protein Digestibiity – Corrected Amino Acid Scoring) oceniającym jakość białka na podstawie składu aminokwasowego i jego strawności. PDCAAS to metoda oceniania wartości białka uznana przez WHO (Światowa Organizacja Zdrowia).

Białko sojowe to także rekomendowane źródło protein dla osób z nietolerancją cukru mlecznego – laktozy. Mimo, że koncentraty białek mlecznych są niemalże pozbawione tego uczulającego składnika, to zawsze występuje ryzyko, że jakaś minimalna ilość mogła pozostać w finalnym produkcie białkowym. W przypadku SOY PROTEIN ISOLATE nie ma takiej możliwości, gdyż naturalnie roślina ta nie zawiera laktozy.

Zalety produktu SOY PROTEIN ISOLATE:
- Zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne, przez co stanowi łatwo i dobrze absorbowane białko;
- Charakteryzuje się wysoką zawartością BCAA;
- Wysoka zawartość glutaminy i argininy (wyższa jak w WPC!);
- Doskonałe białko dla wegetarian;
- Pozbawione uczulającej i wywołującej dyskomfort trawienny laktozy.

Porcjowanie SOY PROTEIN ISOLATE
Jednorazową porcję produktu – 30 g (1,5 miarki) - rozpuścić w 300 ml wody lub mleka, używając do tego szejkera lub miksera. W celu uzyskania konsystencji deseru jednorazową porcję produktu – 30 g (1,5 miarki) rozpuścić w 200 ml wody lub mleka. Stosować 3 porcje dziennie.
- W dni treningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja do 1,5 godz. po treningu oraz III porcja przed snem.
- W dni nietreningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja pomiędzy posiłkami oraz III porcja przed snem.

Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym pomieszczeniu, w zamkniętym opakowaniu, w temp. 15–25°C, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić od światła i wilgoci. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 miesięcy. NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM, NUMER PARTII PRODUKCYJNEJ: Patrz górna część opakowania nad etykietą.

 

Produkt może zawierać alergeny takie jak: mleko, soja, pszenica, jęczmień, jaja, orzeszki ziemne i orzechy.



UWAGA!  Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki. Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących piersią. Przed spożyciem zapoznaj się z etykietą z tyłu opakowania.

Rodzaj Odżywka białkowa
Smak Czekoladowy
Zastosowanie Po treningu, Przed treningiem, Uzupełnienie diety
Bez cukru Nie
Wegańskie Tak
Zawartość białka w 100 g 85 g
Waga [g] 750
Ilość porcji w opakowaniu 25
Wielkość porcji 30 g
Bez laktozy Tak

Wartość energetyczna

116 kcal

Wartość energetyczna w 100 g

366 kcal

Białko

27 g

Węglowodany

1.2 g

Cukry

0.5 g

Tłuszcz

0.3 g

Tłuszcze nasycone

Sól 0.02 g
Pozostałe składniki Izolat białka sojowego 28.4 g, Substancje słodzące (cyklaminian sodu, sacharynian sodu, sukraloza), Aromaty, Fruktoza, Kakao w proszku
Nazwa producenta/importera TREC NUTRITION

Zostań łowcą okazji
i zapisz się na nasz newsletter!