Cyrkulator Sous Vide Anova Precision Cooker PRO
Sous Vide to sztuka kulinarna bez wad tradycyjnego gotowania. Koniec z ryzykiem rozgotowania,
czy
wysuszenia potraw. Z produktami Anova szybko nauczysz się przygotowywać spektakularne posiłki,
które
zachwycą wszystkich!
Zapoznaj się z niezwykłą techniką gotowania
Sous Vide (wymawiane jako "sue-veed") to specjalna technika kulinarna, opierająca się na
cyrkulacji
podgrzanej wody w pojemniku. Jest to metoda przygotowywania jedzenia o wieloletniej tradycji,
która
w niezwykły sposób wykorzystuje prawa termodynamiki. Posiłek umieszczany jest w specjalnym worku
próżniowym, a następnie precyzyjnie podgrzewany w znacznie niższych temperaturach, niż w
przypadku
tradycyjnego gotowania. Pełna kontrola nad przebiegiem całego procesu umożliwia osiągniecie
mistrzostwa w obróbce i smaku. Różnica między stekiem rare a medium-rare wynosi zaledwie 3
stopnie,
więc precyzja oznacza doskonałość.
Bez zbędnego sprzętu
Stosując zacisk, możesz przypiąć cyrkulator Anova Precision® Cooker do pojemnika z wodą o każdej
pojemności. Jesteś w stanie wykorzystać swoje naczynia, w zależności od potrzeby. Wystarczy
tylko
zanurzyć w nim szczelnie zamknięty worek i przymocować go do jego boku.
Dokładna kontrola
To od Ciebie zależy w jaki sposób będziesz sterował urządzeniem. Możesz posłużyć się ręcznym
panelem
sterowania, ale również ustawić parametry przy pomocy aplikacji Anova App. Wiesz o której
wrócisz do
domu i chcesz żeby posiłek już był gotowy? Żaden problem! W przypadku mięsa polecamy finisz na
żeliwnej patelni, na której opieczesz skórkę do perfekcyjnego poziomu chrupkości.
Gotuj jak prawdziwy szef kuchni
Osiągnij profesjonalny poziom gotowania potraw bez lat nauki i wyrzeczeń. Nie musisz zmieniać
branży
i zostawać kucharzem, czy wyposażać swoją kuchnię w multum drogich akcesoriów. Wystarczy Anova
Precision® Cooker z aplikacją Anova Culinary.
Na szczycie cyrkulatorów sous vide
To prawdziwy lider, który zmierzy się z każdym wyzwaniem w kuchni. Anova Precision®
Cooker Pro może pracować bezustannie, znosząc to bez najmniejszych problemów. Wykorzystaj jego
niezrównane możliwości.
Najwyższe dostępne parametry
Anova Precision® Cooker Pro to 1200 watów mocy, wydajność chwilowa 12 litrów na minutę i silnik
gwarantujący pracę ciągłą przez wiele tygodni. Jest to mistrzowska konfiguracja, która jest
przygotowana do cyrkulacji i podgrzewania nawet do 100 litrów wody jednocześnie. Z takim
wachlarzem
możliwości zaspokoisz apetyt nie tylko swojej najbliższej rodziny, ale całego przyjęcia.
Obłędna dokładność
Zastosowana w cyrkulatorze Anova Precision® Cooker Pro sonda do mierzenia temperatury pracuje z
dokładnością do +/- 0,09 ̊F. Ta nieprawdopodobna precyzja pozwala w pełni opanować proces
gotowania,
spełniając każde Twoje oczekiwanie. Tak dokładna kontrola nad temperaturą to najprostsza droga
do
uzyskania najlepszego rezultatu niezależnie od rodzaju potrawy.
Materiały gotowe na wszystko
Stali nierdzewna i aluminium pokryty teflonem, z wodoszczelnym panelem sterowania to nie tylko
gwarancja odporności, ale także przyjemnej dla oka estetyki. Anova Precision® Cooker Pro
przygotowany jest do pracy niezależnie od warunków. Uderzenia, czy wpadnięcie do wody nie robią
na
nim najmniejszego wrażenia. Ten cyrkulator jest nie do zdarcia.
Gotowanie na odległość jest możliwe
Dzięki aplikacji Anova App nie musisz być obok żeby mieć wpływ na gotowanie potraw. Niezależnie
od
miejsca w którym się znajdujesz jesteś w stanie skomunikować się ze swoim Anova Precision®
Cooker
Pro, który sparowany jest z siecią WiFi i tylko czeka na polecenia. Możesz przy pomocy smartfona
rozpocząć, zatrzymać, czy też monitorować gotowanie. Kto powiedział, że takie rzeczy robi się w
kuchni?